Het bizar heldere water van de Weekuri Lagoon op Sumba

Sumba zit vol met prachtige plekken. Wat dacht je van deze lagune?

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

Kleurenexplosie!

Weekuri Lagoon is een tropische kleurenexplosie. Het water neemt alle kleurtinten van blauw aan en de groene tropische planten om de lagune heen maken het helemaal af. Dit is wel heel mooi!

De lagune wordt elke dag ververst met zeewater tijdens de vloed. Dan staat het namelijk in verbinding met de zee. In essentie is het dan ook een zout meer. Als je hier met eb bent kun je wel met een vlot rondvaren of gewoon lekker drijven in het heerlijke water. Het water is hier best wel warm namelijk. Als het vloed is kun je hier ook van de duikplank springen.

"Als het water wat hoger staat kun je erin springen vanaf de duikplank"

Travelmonster

Ten tijde van ons bezoek waren ze nog bezig met het opnieuw bouwen van de looppaden.

De mensen zijn hier nog niet gewend aan toeristen

Als één ding duidelijk wordt tijdens ons bezoek aan deze prachtige plek is het dat de mensen hier nog niet gewend zijn aan toeristen. Niet alleen zijn we de enige, het lijkt er ook op alsof we zelf de attractie zijn. Er wordt een beetje gesmoesd en verlegen gelachen. De souvenirkraampjes zijn onbemand en niemand maakt aanstalten om ze te bezetten of ons aan te spreken.

Op de terugweg roep ik één van de mannen. Ik wil graag de prijs weten van een kettinkje. Ik krijg meteen een eerlijke prijs waar ik niet over onderhandel. De beste man voelt het niet alsof hij een te lage prijs vroeg. Hij is tevreden.

Als je Zuid-Oost Azië gewend bent reken je erop dat onderhandeling onderdeel is van de koop. In eerste instantie krijg je een prijs die veel te hoog is en die ding je af net zo lang tot je nog steeds teveel hebt betaald. Hoe anders is dat in Sumba. We leerden al eerder van onze gids dat in Sumba onderhandelen eerlijk gaat. Mensen vragen je de prijs wat iets echt waard is. Als je daarover onderhandelt houdt de verkoper niets over. Ik betaalde 15.000 Rupiah voor mijn kettinkje met daaraan een Parang (authentiek Sumbanees zwaard)  Dit is ongeveer 1 euro. Dat is nog eens een leuke souvenir, terwijl je de mensen er ook echt mee helpt.

"We leerden al eerder van onze gids dat in Sumba onderhandelen eerlijk gaat. Mensen vragen je de prijs wat iets echt waard is."

Travelmonster

Toerisme zou dit eiland echt helpen

Sumba is een paradijs en verdient meer toeristen. De bevolking kan dit ook echt gebruiken. Naast toerisme is er eigenlijk geen economisch perspectief. Deze twee schattige kindjes waren in het beheer van de parkeerplaats. Je betaalt dan ook echt 7.500 rupiah. Wat ongeveer 50 cent is. We vragen ons vooral af of mensen deze mooie plek zouden overslaan als je daar 50.000 van zou maken. Voor 4 euro zouden wij het niet overslaan namelijk. En deze mensen zijn echt arm. Daarnaast investeren ze nu al het geld dat ze verdienen in het bouwen van kraampjes en in de loopweg om de lagune heen. De beste manier om ze te helpen is waarschijnlijk om iedereen aan te raden eens naar Sumba te reizen. Krijg je geen spijt van!

"De beste manier om ze te helpen is waarschijnlijk om iedereen aan te raden eens naar Sumba te reizen. Krijg je geen spijt van!"

Travelmonster

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook naar het bizar heldere water van de Weekuri Lagoon op Sumba?  Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront