Hoe kun je het beste naar Siquijor reizen?

Het beste eiland van de Filipijnen?

Je hebt misschien weleens gehoord dat Siquijor het beste eiland is in de Filipijnen. In dit artikel vertellen we je er alles over en kunnen we uitleggen waarom dit eiland ons hart gestolen heeft.

Siquijor is een centraal gelegen eiland in de Filipijnen en beslaat ca. 350 vierkante kilometer, waarmee het de derde kleinste provincie is in het land. Met ruim 90.000 inwoners is het eilandje ook een van de kleinsten. Het eiland heeft regelmatig last van stroomuitval en er is alleen sprake van laagbouw. Er rijden weinig auto’s er zijn geen stoplichten en iedereen rijdt heel rustig op scooters. Het is duidelijk, op Siquijor heeft niemand haast, wat bijdraagt aan die heerlijke ongedwongen eilandsfeer die hier heerst.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Wat is er te doen op Siquijor?

Hotspots Background

Airport

Paliton Beach

Coco Grove & Tubod Beach

Lagaan Falls

Cambugahay Falls

Salagdoong Beach & Cliffjump

Hoe kom je er?

Siquijor is een prachtig eiland vol met palmen en een hele fijne sfeer. Maar hoe kom je hier via Cebu? Er zijn twee manieren. Per vliegtuig of per Ferry.

Vlieg in een kleine Cessna naar Siquijor met Air Juan

Via Airjuan.ph kun je een kleine Cessna boeken (6 personen) waardoor je niet de lange tocht per ferry hoeft te maken. Het tofste is dat je daarmee ook nog eens een prachtig uitzicht hebt over de eilandjes en het koraal die je onderweg tegenkomt. Als je geluk hebt heb je ook nog eens een gratis helicopter tour. Dat hadden wij namelijk op de terugweg toen onze cessna in onderhoud was. (Moet je waarschijnlijk wel heeel veel geluk hebben haha.)

We hadden ook een vrouwelijke piloot. Dat was een superstoer vrouwtje met haar Rayban. De werknemers op de Airport zwijmelden helemaal weg bij haar en noemden haar de knapste vrouw van de Filipijnen.

Update: Mei 2019, we zien op de luchthavens veel gecancelde vluchten van Air Juan. Het lijkt erop alsof ze in zwaar weer verkeren. Kijk dus voor je klakkeloos boekt even online of het slim is om te boeken.

Met de boot naar Siquijor

Vanaf Cebu naar Bohol naar Siquijor
Je kunt ook vanaf Bohol naar Siquijor gegaan. Ook met de boot. Je moet dan eerst de veerboot pakken van Cebu naar Bohol. De boot vertrekt vanaf Tagbilaran. Het ticket kost 910 peso en vervolgens komen er nog allemaal fees bij. Dus geloof geen internetprijzen. Je reist dan ook via Dumaguete. Reken erop dat dit allemaal bij elkaar best een dag kost. Totaal is dat ongeveer 18-20 euro.

  • P500 Cebu naar Tagbilaran
  • P700 Tagbilaran naar Dumaguete
  • P210 Dumaguete naar Siquijor.
  • P100 bijkomende fees – luggage, boarding etc.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld vraag je aan het personeel of ze een Tricycle voor je bellen. Maak je niet druk ook met twee gigantische koffers en kleine rolkoffers maken ze het passend. Het is de kracht van creatief verhuizen die ze hier in de Filipijnen perfect verstaan. Ze binden alles op het dak als het moet.

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Hoe kun je het beste naar Siquijor reizen? Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront