Hoe reis je van Coron naar El Nido of andersom?

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

Naar de overkant

Natuurlijk weet je dat je zowel naar Coron als El Nido wil. Maar hoe regel je dat? Er zijn vier manieren. Een korte een te lange, een vlucht en een meerdaagse expeditie.

Eén van de meest gemaakte fouten als je van Coron naar El Nido reist of andersom is het kiezen van de verkeerde Ferry. Hoewel één van de twee iets goedkoper is, is dit met name om het voor de Filipino’s zelf betaalbaar te houden. Je wil absoluut de Fast Ferry nemen of je verliest een hoop tijd.

Er is ook een manier om er nog langer over te doen. Die kan overigens wel leuk zijn als je niet vies bent van tentjes, hutjes en een wat primitiever leven op de eilanden. Je reist dan tussen Coron en El Nido en overnacht in totaal 4 nachten op eilanden die hier tussenin liggen. Een hele toffe ervaring.

In dit artikel

Pak de goede Ferry

De Ferry die je moet nemen is de Montenegro Fast Ferry. Je betaalt voor een ticket 1760 Philippine Pesos. Dat is ongeveer 32 euro per persoon. De andere doet er 8-9 uur over. Wil je dus echt niet.

VertrekAankomstVertrektijd
El NidoCoron06:00 's ochtends
CoronEl Nido12:00 's middags

Check wel altijd de website voor vertrektijden. In 2017 ging de boot van Coron naar El Nido namelijk om 09:00 in de ochtend en vertrok hij na aankomst in El Nido daarna meteen terug naar Coron.

De tocht duurt ca. 4 uur. Je zit in comfortabele ruime lederen stoelen met airco en films op grote flatscreens.

Waar moet je verzamelen?

Zeeziek

Je kunt altijd zeeziek worden. Judith wordt dit namelijk best vaak. Deze Ferry is overigens best stabiel. Hij schiet niet over de golven heen. Judith is hier niet ziek op geworden. Wat natuurlijk nog steeds geen garantie is op succes. Maar de kans dat je hier ziek op wordt is kleiner dan op de kleine bangka bootjes waar je in de Filipijnen nog veel op zult vertoeven.

Vlieg met AirSwift

Als je wat meer te besteden hebt is AirSwift een uitkomst. Wij hebben ermee van El Nido naar Cebu gevlogen en ook eens naar Boracay. Eén van de nieuwste bestemmingen is nu dus ook Busuanga (Coron). Dit is de snelste en meest comfortabele manier. Let er wel op dat je dan ook nog een minivan nodig hebt van het vliegveld van Coron naar Coron City. Dit duurt ca. 45 minuten die je erbij op moet tellen.

Let wel op je bagagekilo’s. Wij moesten best wat bijbetalen dus propten onze carry-ons helemaal vol.

Doe een Expeditie

Een leuke manier is om een expeditie te doen. Je reist hierbij in 5 dagen en 4 nachten van Coron naar El Nido of andersom. Je komt hierbij op de mooiste tropische stranden met weinig andere mensen.

Het ultieme Expeditie Robinson gevoel zeg maar. Wij deden een expeditie in Balabac. Wil je hier meer over lezen ga dan naar ons artikel. Onder de foto’s hebben we de meest populaire expedities in Coron en El Nido opgesomd.

Wordt wereldwijd gezien als de allerbeste. De boot biedt relatief meer ruimte en luxe dan de andere tourcompanies. Naar de website.

De populairste onder Nederlanders. Wil jij graag in je eigen taal praten moet je deze nemen. In een Filipijnen facebook groep raden Nederlanders deze allemaal aan waardoor ons landje er goed vertegenwoordigd is. Ga naar de Website.

Buhay Isla is een Tourcompany met een goede reputatie. Deze wordt samen met Tao het meest geboekt door Nederlanders. Wel is hij iets goedkoper. Ga naar de Website.

Eén van de nieuwste. Hoewel ze ons meermaals hebben uitgenodigd hebben we ze nog niet uitgeprobeerd. We lezen wel heel veel positiefs en ten opzichte van de andere Tourcompany’s reageren ze ook overal snel op. Ga naar de Website.

Naast dagtours doet El Nido Paradise nu ook de expedities. Ga naar de Website.

Vergelijk je opties

Afhankelijk van jouw voorkeur en budget zijn er dus meerdere opties. Natuurlijk is de Expeditie wat duurder omdat je ook 4 overnachtingen hebt en in principe zijn dat ook allemaal boottours die je normaal ook moet betalen. Wij hebben zowel de Fast Ferry genomen als Air Swift. De Fast Ferry was helemaal prima. Maar de vlucht was natuurlijk nog chiller. Deze is er nog niet zo lang. In de toekomst zouden wij altijd de vlucht nemen.

Expeditie El Nido-Coron

570 per persoon
  • 4 nachten onderweg
  • Overnacht op de mooiste eilanden

Air Swift El Nido - Busuanga

75 per persoon
  • Snelste optie
  • 30 minuten onderweg excl boarding

Montenegro Fast Ferry

32 per persoon
  • 4 uur onderweg excl boarding
  • Airco, Flatscreens, lederen stoelen

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor Coron of El Nido? Kijk dan naar onze foto’s hieronder.

Laat een berichtje achter

Daar worden wij altijd blij van 😀

Deel dit Artikel

Hopelijk heb je iets aan ons artikel:  Hoe reis je van Coron naar El Nido of andersom. Je kunt het artikel ook delen met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront