Op je eigen vlot varen bij de Cambugahay Falls

Eén van de leukste eilanden in de Filipijnen is Siquijor. Het heeft leuke stranden en een waterval van drie verdiepingen.

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

Dat wil wel vlotten

Siquijor is een centraal gelegen eiland in de Filipijnen en beslaat ca. 350 vierkante kilometer, waarmee het de derde kleinste provincie is in het land. Met ruim 90.000 inwoners is het eilandje ook een van de kleinsten. Het eiland heeft regelmatig last van stroomuitval en er is alleen sprake van laagbouw. Er rijden weinig auto’s er zijn geen stoplichten en iedereen rijdt heel rustig op scooters. Het is duidelijk, op Siquijor heeft niemand haast, wat bijdraagt aan die heerlijke ongedwongen eilandsfeer die hier heerst.

Eén van de leukste dingen om te doen in Siquijor is een ochtendje Cambugahay Falls. Als je op tijd gaat kun je hier nog de chinezen voor zijn. Wij gingen hier overigens 4 jaar terug heen. Inmiddels is deze waterval een hit op Instagram en kan het hier dus iets drukker zijn. De gidsen hier lopen graag met je mee. Dat is leuk want dan kunnen ze als cameraman optreden.

Bij deze watervallen heb je maar liefst drie rope-swings! Daarnaast kun je de vlotten gebruiken zodat je weet hoe moeilijk het is om die voort te bewegen. Het is een soort Venetiaanse gondel alleen dan 10x zo zwaar. 

"Een vlot is geen handig bootje. Het is zwaar. Deze gebruik je alleen als je per sé van een onbewoond eiland af wil komen."

Travelmonster
Video afspelen

Huur een Scooter

Siquijor is een klein eiland met een fijne en goede rondweg. Je kunt er in een dag gemakkelijk een rondje rijden. Niet zo makkelijk dat je dan geen zadelpijntjes hebt van het scooterrijden overigens, maar dat geheel terzijde. Een scooter geeft je veel vrijheid en bij elke bezienswaardigheid heb je bewaakte parkeerplaatsen waar je voor een klein bedrag je scooter mag stallen bij de locals.

Wij vlogen naar Siquijor met Air Juan. Een hele leuke ervaring. Je vliegt dan met een kleine Cessna waar 6 personen in passen van Cebu naar Siquijor. Vanaf daar neem je een Tricycle naar je hotel. Wij sliepen in Coco Grove. Er zijn overigens meer leuke plekken in Siquijor maar Coco Grove is een echte aanrader.

Als je helemaal doorrijdt tot Salagdoong Beach kun je er ook voor kiezen om via de bovenkant van het eiland terug te rijden. Wij gingen echter steeds via dezelfde weg terug. 

Een scooter heb je voor 500 pesos bij je hotel of voor 300 pesos langs de weg. Dat is omgerekend 9 euro.

Hotspots Background

Airport

Paliton Beach

Coco Grove & Tubod Beach

Lagaan Falls

Cambugahay Falls

Salagdoong Beach & Cliffjump

Cambugahay Falls - drie verdiepingen aan watervallen

Iets verder dan de Lagaan Falls liggen de Cambugahay Falls. Het mooie aan deze watervallen is dat het er niet één is. Het zijn er drie. Je krijgt maar liefst drie verdiepingen aan watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen. Je kan hier als Tarzan met een touw met water in slingeren. Je kan ook naar de top van de waterval en er van af springen. Het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen dus je zult op tijd moeten vertrekken om hier alleen te zijn. Wij vertrokken om half 7 ‘s ochtends en kwamen rond kwart over 7 aan. Dan is het officieel nog niet open, maar dat maakt ze weinig uit, ze lopen graag met je mee. Het zijn wel best wat traptreden maar dan heb je je ochtendgymnastiek weer gehad toch.

Jump for joy

Een verdieping hoger kun je over de rotsen lopen naar een ander punt en een andere rope swing. Maar wat ook leuk is, is om vanaf boven naar beneden te springen. De jump is niet superhoog maar je krijgt er wel adrenaline van. We springen een paar keer voordat we met onze gids meegaan naar de bovenste verdieping.

Bovenste verdieping

Je kunt helemaal naar boven toe. Dat is niet lastig overigens. Je kunt hier ook weer op je eigen vlot varen bij de Cambugahay Falls. Wel dien je hier als je het vlot wil gebruiken nog eens enkele pesos neerleggen. Niets geks en wij vonden het wel lekker water om even in te chillen. Je kunt ook hier weer het water in met een rope swing. Gek genoeg blijft dat leuk hoe vaak je het ook doet. We sturen hier ook onze drone de lucht in. Ik geef de afstandsbediening aan onze gids. Of hij een paar keer op foto wil drukken. 

De man krijgt een halve hartverzakking dat ik hem de drone-controller geef. Uiteindelijk heeft hij 1 foto gemaakt en de rest is uit pure paniek misgegaan. Geen probleem. 

"De man krijgt een halve hartverzakking dat ik hem de drone-controller geef. Uiteindelijk heeft hij 1 foto gemaakt en de rest is uit pure paniek misgegaan. Geen probleem. "

Travelmonster

Hij maakt maar één foto waarin ik als een zeester lig. Maar goed! De plek is wel mooi toch?

Meer watervallen op Siquijor?

Op Siquijor zijn de Cambugahay Falls het bekendste. Terecht want die hebben maar liefst drie verdiepingen en is er erg fotogeniek. Maar wij hebben ook veel plezier gehad bij de Lagaan Falls. Als je op Siquijor bent deze dus ook zeker niet overslaan.

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook op je eigen vlot varen bij de Cambugahay Falls? Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront