De hoogtepunten van Coron ontdekken in één dag

Eén van de beste plekken in de Filipijnen is Coron. Wij stelden voor jou de ideale tour samen.

Het Fantastische Coron

Als je de mooiste plaatsen van Coron wil zien zonder drukte zul je keuzes moeten maken. Er zijn meer dan 20 stops mogelijk waarvan zeker 10 stops erg mooi zijn. Wij namen een privétour en kozen de vijf mooiste volgens ons. Daar kun je dan ook op tijd zijn en voldoende relaxt tijd hebben. Lees verder en leer de hoogtepunten van Coron ontdekken in één dag.

Van al onze tours in Coron hebben wij de beste ervaring gehad met Rafael. Hij deed zijn best om zo vroeg mogelijk te vertrekken, dus zodra de kustwacht goedkeuring kan geven. Ook kende hij de geheime hut in Coron en konden we een kayak bij hem huren. Zijn Engels is goed en ’s ochtends loopt hij met je over de Markt. Je kunt hem vinden op Facebook

"We hebben meerdere gidsen gehad. Maar Rafael was prettig omdat hij begreep dat wij voor de menigte uit wilden vertrekken."

Travelmonster
Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

In dit artikel

rafael

De mooiste plekjes in één dag!

Als je maar één dag hebt in Coron voor een boottour moet je deze tour doen. De andere tours en stops zijn natuurlijk ook prachtig maar keuzes, keuzes heh.

De Coron Highlights Tour zoals wij hem hebben samengesteld gaat er overigens vanuit dat je twee dagen een tour doet. Doe je dat niet dan moet je eigenlijk ‘Kayangan Lake’ toevoegen aan het einde van je tour. Want je kunt wel degelijk de hoogtepunten van Coron ontdekken in één dag.

Normaal gesproken zouden we aanraden om Kayangan Lake als eerste te doen namelijk in verband met de drukte. Als je hem echter aan het einde van de dag doet kan het ook relatief rustig zijn. 

Als je wel twee dagen een boottour doet kijk dan ook eens naar onze Coron Off the Beaten Path tour.

Coron Highlights Privétour

In deze tour bezoek je als eerste Twin Lagoon voordat het druk wordt. Daarna kun je naar Banul Beach voordat de plaatsjes aan het mooiste stuk strand bezet zijn. Na Banul Beach ga je richting Barracuda Lake en stop je ondertussen bij de Hidden Hut. In theorie kun je hier nog stops bijdoen maar wij genoten van extra tijd op locatie
70 omgerekend
  • Twin Lagoon
  • Banul Beach
  • Hidden Hut
  • Barracuda Lake
  • Kayangan Lake
Eerste keus
curvedarrow1

Go Private

We kunnen heel kort zijn. Naar onze mening is een privétour voor twee of vier personen de beste keuze. Het geeft je de keuze in locaties, de kans om er alleen te zijn en het is betaalbaar terwijl je ’s avonds weer lekker in je hotelbedje ligt.

In dit artikel gaan we niet verder in op de keuze tussen privétour, groepstour of expeditie. Wil je hier meer over weten lees dan ons artikel ‘Eilandhoppen in Coron’.

  • Als je een Kayak wil meenemen op je boot moet je die aanvullend huren. Dat kost je nog eens 1000 Pesos. Een kayak is handig om je spullen droog te vervoeren en je kunt ermee naar plekjes peddelen waar je anders niet komt. Daar bovenop staat het af en toe leuk op de foto.

Lunch samenstellen op de lokale markt

Voordat je gids je naar jouw boot brengt, kom je langs de markt. Dit is een echte lokale markt in Coron die niet echter gaat worden ;). We kunnen je garanderen dat deze plaats in staat is om je behoorlijk misselijk te maken. Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie.

Je koopt daar zelf je eten. Koop wat rijst, groente, vlees, vis, sojasaus en pepers. De bootcrew maakt dit voor je klaar tijdens je lunch. Dit is een lokale markt dus niet al te duur, maar het zit niet in je privétour, terwijl eten wel in de groepstours zijn meegenomen. Wij namen ook ijs mee om onze drankjes te koelen in de koelbox op de boot. Wij raden ook Pocari Sweat aan. Dit drankje vult je mineralen aan die je best wat verliest op een boottour en al dat zoute water.

"Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie."

Travelmonster

Jouw dagplanning

Om overal aan te komen en de drukte te vermijden hebben wij onderstaande planning gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je overal veel tijd hebt en voor of na alle andere boten aankomt. De perfecte planning dus!

Twin Lagoon
Hier moet je als eerste heen om hier helemaal alleen te zijn.
Banul Beach
Als je hier net voor de lunch aankomt is er nog niemand. Tijd om te kayaken
Hidden Hut
De bekende hut. Waarschijnlijk fotootje maken en wat zwemmen.
Coron Palawan
Barracuda Lake
Een mooi meer waar niet veel boten stoppen.
Kayangan Lake
Kayangan Lake
Bekendste meer met een mooi uitkijkpunt.
Eerste stop
Tweede stop
Derde stop
Vierde stop
Optionele vijfde

Twin Lagoon - de mooiste plaats op aarde?

Dit is dus je eerste stop. De mooiste plaats op aarde? Overdreven? Dacht het niet. Want Twin Lagoon is iets bijzonders. Het kristalheldere water van de lagunes is omgeven door hoge muren van kalksteen. De lagunes zijn verbonden door een kleine grotachtige passage waar je doorheen kunt zwemmen. Er zijn twee manieren om hier te komen. De ‘ingang’ en de ‘achteringang’.

De eerste keer dat we deze plek bezochten kwamen we via de ‘ingang’. Dat is best wel leuk eigenlijk. Je zult een stukje moeten zwemmen om bij de plek te komen die je waarschijnlijk van de foto’s herkent op de trap. Je zwemt tussen de prachtige rotsen in en als je slim bent drijf je een beetje op een zwemvestje, want hoewel niet verplicht, kan het toch fijn zijn om niet continu te watertrappelen. 

Als je ’s ochtends echter als eerste gaat kun je het beste komen via de ‘achteringang’. Je komt dan dichtbij het trapje uit en daar heb je ook een fijne steiger om te relaxen. Als je die afloopt kom je weer bij zo’n verschrikkelijk schattig huisje.

Banul Beach - Kayaken en Bbq

Voor degenen die hun eetlust niet door die marktfoto’s in Coron hebben laten verpesten, bereidde de kapitein voor ons een geweldige maaltijd met geroosterde kip, rijst en wat groenten. Judith ging gewoon voor rijst en groenten. Het was ook een geweldige plek om met onze drone te vliegen omdat dit strand enkele van de blauwste wateren in de omgeving heeft. Zoals je op onze foto’s zult zien varieert de kleur van het water in de Filipijnen tussen blauw, lichtblauw, groen en turqoise, maar het is allemaal even mooi.

Banul Beach is zo leuk omdat de huisjes hier tegen de rotsen het mooiste zijn. Als je hier later heen gaat of net na lunchtijd varen de meeste bootjes wat verder door. Je komt dan uit bij Smith Point, Sunset Beach, Beach 91 of Atwayan Beach. Zoals gezegd zijn ze geen van allen lelijk, maar de beste is gewoon Banul Beach. Als je een kayak hebt gehuurd kun je hier een stukje de zee op. Erg leuk!

De Hidden Hut - Goed bewaard geheim

Na een heerlijke lunch gingen we door richting Barracuda Lake. Onderweg zouden we een kleine detour maken bij de ‘hidden hut’. Dit schattige hutje is wereldberoemd op Instagram en zorgt ervoor dat je direct weer gaat zoeken op goedkope vliegtickets. Wij vonden dit hutje en hebben er zelfs een artikel over geschreven hoe je hem kunt vinden.

Barracuda Lake

Onze volgende stop was bij het Barracuda-Lake en op weg passeer je de prachtige bergen van Coron Island die ons deden nadenken over Expeditie Robinson, een Nederlandse versie van Survivor. We hadden het gevoel alsof we de finale bereikten haha en alles was zo prachtig. Zittend op de voorkant van de boot genietend van het briesje door ons haar. Het is echt een paradijs, zelfs tussen de locaties in. Barracuda Lake is eigenlijk een kleine versie van het Kayangan Lake. De eerste keer dat we hier kwamen mochten we er nog in zonder zwemvest. Inmiddels is dit niet meer toegestaan doordat Chinezen zonder zwemdiploma rondom Coron al enkele malen verdronken zijn.

Als je kunt duiken kun je hier ook prachtige scheepswrakken in. Lijkt ons fantastisch, maar dat hebben we ook niet gedaan. Dat kost je waarschijnlijk ook wel een aparte dag trouwens. De trappen vanaf de ingang naar het meer tussen de donkere kalkstenen rotsen zijn hier echt mooi.

"Hier leeft een grote barracuda ter grootte van het Loch Ness monster. Ze zeggen dat hij mensen niet in zijn geheel opeet, maar in plaats daarvan alleen knabbelt op tenen, vingers en je..."

Travelmonster

De naam van het Barracuda-meer zoals de legende gaat, komt van een grote barracuda ter grootte van het Loch Ness monster die in het meer leeft. Ze zeggen dat hij mensen niet in zijn geheel opeet, maar in plaats daarvan alleen knabbelt op tenen, vingers en je.. goed .. je snapt wat ik bedoel. We besloten om het risico toch maar te nemen en we zijn zo blij dat we het gedaan hebben.

Het water waar je aanmeert is zo helder en groen dat het moeilijk te geloven is. We hebben beelden gemaakt om te laten zien dat het echt te gek was. Om nog maar te zwijgen van de prachtige kalksteenstructuren die het heel moeilijk maken om te kiezen wat je allemaal wilt fotograferen.

Kayangan Lake - Het ansichtkaartje

Als je maar één dag hebt doe je dus het Kayangan Lake als laatste stop. Je moet er wel wat trappetjes voor op. Maar dan kom je ook bij het prachtige uitzicht. Als je hier heel vroeg of laat komt hoef je niet in de rij te staan voor een foto. Dit is de foto die je op de meeste ansichtkaartjes ziet die je in Coron kunt kopen.

Als je verder loopt kom je bij het prachtige meer uit. Wij waren hier heel vroeg in de ochtend en dan ben je er helemaal alleen. Je kunt dan zelfs stiekem zonder zwemvest zwemmen. Helemaal aan de linkere kant heb je ook wat mooie grotten in het water. Daar kun je in door nauwelijks kopje onder te gaan. Met name als je later op de dag komt is het licht daar prachtig. Dat hadden wij de eerste keer dus. Maar dan krijg je er wel tientallen chinese zwemvestjes bij overigens.

Route

Op je route kruis je twee keer je eigen pad. We hebben op deze kaart ook de meeste stops aangegeven behalve de geheime hut. Daarover hebben we een apart artikel geschreven namelijk.

Hotspots Background

Coron Haven

Achteringang Twin Lagoon

Banul Beach

Barracuda Lake

Kayangan Lake

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook de hoogtepunten van Coron ontdekken in één dag ?  Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront