Eilandhoppen van de gebaande paden in Coron

Eén van de beste plekken in de Filipijnen is Coron. Wil je eilandhoppen van de gebaande baden in Coron in één dag? Lees dan verder.

Het Veelzijdige Coron

Als je meer dagen in Coron bent. Wat wij overigens ook zouden aanraden, kun je ook meerdere tours doen. Je bouwt daarnaast ook wat zekerheid in dat je de tours ook echt kan doen in het geval het weer ineens te slecht wordt om te varen. En geloof ons, dat komt regelmatig voor.

Wil je naar de eilanden die je normaal alleen ziet op de Coron-El Nido expedities? Dan kun je de Off-the-beaten-path tour doen. Op deze tour die een stuk langer varen is ga je eilandhoppen van de gebaande paden in Coron en langs de beste eilanden waar de expedities ook langs komen.

Eén nadeel? Het is ver varen en daarom ook wel wat duurder vonden wij. Ook viel onze dag een beetje in het water. De dag hiervoor hadden we de Coron Hoogtepunten gedaan en die is als je moet kiezen wel wat mooier dan deze overigens. Dat versterkte wel onze eerdere gedachte dat je bij de expedities niet langs mooiere plekjes komt dan bij de Coron dagtours.

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

In dit artikel

De hidden gem's van Coron

Als je maar twee dagen hebt voor een boottour moet je deze tour doen. Je gaat er namelijk mee eilandhoppen van de gebaande paden in Coron, wat echt wel leuk is. Als je weinig tijd hebt zorg er dan voor dat je dan in elk geval de Coron Highlights Tour al hebt gedaan.

Deze tour begint met Kayangan Lake wat voor de bootkapiteins klinkt alsof je iets onlogisch doet. Maar ons doel was om zowel bij Twin Lagoon (op dag 1) en bij Kayangan Lake (op dag 2 dus) voor de andere boten aan te komen. 

Dat is hiermee dus ook gelukt. Dus als je meerdere dagen in Coron bent raden wij aan om beide tours te doen zoals wij ze beschrijven. Je kapitein zal wellicht tegensputteren en met een plan komen dat voor ‘hem’ fijner is. Maar daar moet je niet in meegaan. Onze kapitein Rafael deed dat overigens niet. 

Bekijk onze andere Tour Coron Highlights tour.

Coron Off the Beaten Path

In deze tour bezoek je als eerste Kayangan Lake wanneer er nog niemand is. Daarna ga je naar Malcapuya waar je ook als eerste aankomt. Hier kun je een tijdje blijven en lunchen. Daarna ga je naar de andere stops. Deze liggen op grotere vaarafstand dan de andere tour. Daarom is deze ook iets duurder.
100 omgerekend
  • Kayangan Lake
  • Malcapuya
  • Banana Island
  • Bulog Dos (Waling Waling))
Ontwijk de drukte
curvedarrow1

Go Private

We kunnen heel kort zijn. Naar onze mening is een privétour voor twee of vier personen de beste keuze. Het geeft je de keuze in locaties, de kans om er alleen te zijn en het is betaalbaar terwijl je ’s avonds weer lekker in je hotelbedje ligt.

Van al onze tours in Coron hebben wij de beste ervaring gehad met Rafael. Hij deed zijn best om zo vroeg mogelijk te vertrekken, dus zodra de kustwacht goedkeuring kan geven. Zijn Engels is goed en ’s ochtends loopt hij met je over de Markt. Je kunt hem vinden op Facebook. Deze tour is wat duurder dan andere tours omdat je een stuk verder moet varen.

"We hebben meerdere gidsen gehad. Maar Rafael was prettig omdat hij begreep dat wij voor de menigte uit wilden vertrekken."

Travelmonster
rafael

In dit artikel gaan we niet verder in op de keuze tussen privétour, groepstour of expeditie. Wil je hier meer over weten lees dan ons artikel ‘Eilandhoppen in Coron’. Als je de kosten deelt met 2 of 4 anderen valt het ineens heel erg mee.

Lunch samenstellen op de lokale markt

Voordat je gids je naar jouw boot brengt, kom je langs de markt. Dit is een echte lokale markt in Coron die niet echter gaat worden ;). We kunnen je garanderen dat deze plaats in staat is om je behoorlijk misselijk te maken. Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie.

Je koopt daar zelf je eten. Koop wat rijst, groente, vlees, vis, sojasaus en pepers. De bootcrew maakt dit voor je klaar tijdens je lunch. Dit is een lokale markt dus niet al te duur, maar het zit niet in je privétour, terwijl eten wel in de groepstours zijn meegenomen. Wij namen ook ijs mee om onze drankjes te koelen in de koelbox op de boot. Wij raden ook Pocari Sweat aan. Dit drankje vult je mineralen aan die je best wat verliest op een boottour en al dat zoute water.

"Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie."

Travelmonster

Jouw dagplanning

De ideale planning als je wil eilandhoppen van de gebaande paden in Coron.

Kayangan Lake
Kayangan Lake
Bekendste meer met een mooi uitkijkpunt.
Malcapuya Island
Als je hier net voor de lunch aankomt is er nog niemand.
Banana Island
Ziet er overigens niet uit als een banaan.
Waling-Waling
Niet heel bijzonder maar hiernaast ligt Bulog Dos
Bulog Dos
Je moet hier wel met Eb komen anders zie je de zandbank slecht
Eerste stop
Tweede stop
Derde Stop
Vierde Stop
Vijfde Stop

Kayangan Lake - Best enjoyed in peace

We beginnen deze dag met Kayangan Lake. Kayangan Lake is vaak erg druk. Dat voorkomt soms dat je de schoonheid er nog van inziet. Zwemvestjes zijn verplicht door de vele chinezen en dat je goed kunt zwemmen maakt de bewaking niets meer uit. Die moet je aan dus.

Als je op tijd vertrekt en als eerste aankomt dan ligt het meer nog in de schaduw. Ondanks dat het water dan minder helder is en schittert zoals wij in de middag zagen een paar jaar terug vonden wij dit toch de betere ervaring. De heerlijke rust die je ervaart bij het meer is geweldig. Omdat je vroeg bent kun je zelfs stiekem zonder zwemvest zwemmen. Helemaal aan de linker kant heb je ook wat mooie grotten in het water. Daar kun je in door nauwelijks kopje onder te gaan. Met name als je later op de dag komt is het licht daar prachtig. Dat hadden wij de eerste keer dus. Maar dan krijg je er wel tientallen chinese zwemvestjes bij overigens.

Bovendien ziet het er nog steeds als een plaatje uit. Hier kun je ook het befaamde uitkijkpunt fotograferen die je op elke postcard ziet die ze in Coron City aanbieden. En je hoeft er niet in de rij te staan dus. Fijne bijkomstigheid.

Malcapuya Island - Basketballen & Chillen

Je vaart daarna naar Malcapuya Island. Dat is nog best een eindje varen overigens. Dit is direct ook de mooiste eilandstop. Malcapuya heeft een relatief groot en mooi wit zandstrand. Daar omheen staan veel palmen. Je hebt er kleine hutjes waar je kunt ontbijten / of lunchen als je langer blijft. Ook kun je er basketballen.

Omdat je best lang moet varen voor je eerste eiland kun je hier ook gelijk lunchen dus. We hebben hier ons eten laten BBQ-en en samen gegeten in één van de hutjes. Wij deden dat onder andere omdat er een storm aankwam en we niet wisten of we daar middenin zouden komen. Achteraf gezien zouden we daar op Banana Island alsnog middenin komen.

Banana Island

Banana Island is de derde stop. Waarom het eiland zo heet weet ik eigenlijk niet. Naar goed gebruik noemen ze eilanden vaak naar hun vorm, maar dit eiland is gewoon een soort van rond of ovaal. Banana Island was na alles wat we gezien hebben in de Filipijnen best een leuk eilandje maar ook niets bijzonders. Hier lagen ook 3 boten van de expedities (Tao, Buhay en El Nido Paradise volgens mij) en één daarvan had op het eiland gekampeerd. Het zag er gelijk druk uit en er stond ook muziek aan wat voor ons niet per sé hoeft.

We kwamen hier terecht in een enorme hoosbui. Maar omdat het water zo lekker warm is hebben we daar ‘geschuild’ en dat was best gezellig met de andere Belgen, Nederlander en onze vrienden uit Spanje. Ook deden we pogingen om hele corny foto’s te maken. En dat is na veel lachen ook gelukt 😉

"Ook deden we pogingen om hele corny foto's te maken. En dat is na veel lachen ook gelukt vinden wij ;)"

Travelmonster

Waling- Waling en Bulog Dos

Na de buien gingen we nog naar Waling-Waling (Bulog Uno) en was het plan om drone te vliegen bij Bulog Dos. Op Bulog Uno was het ook drukker dan wij dachten met name doordat het inmiddels tijdens de buien vloed was geworden en je de unieke zandbank niet meer zag van Bulog Dos (wat er in essentie naast lag). Als je eb hebt en niet eerst in een storm zit moet dit wel heel tof zijn overigens.

Normaal gesproken is het mogelijk om Bulog Dos te timen wanneer het eb is. Helaas gooide de storm bij ons roet in het eten.

Route

Op je route moet je dus een stuk verder varen dan bij de Hoogtepunten van Coron Tour. We hebben op deze kaart ook de stops aangegeven.

Vanaf Coron moet je best een stukje varen.

Hotspots Background

Coron Haven

Kayangan Lake

Malcapuya Island

Banana Island

Bulog Dos & Waling-Waling

Close up van je route bij de eilanden.

Hotspots Background

Bulog Dos & Waling-Waling

Malcapuya Island

Banana Island

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook eilandhoppen van de gebaande paden in Coron? Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront