Jordanië reisgids met reistips en inspiratieJordanië ligt in het Midden-Oosten en krijgt daardoor al snel het onterechte stempel onveilig. Als je je daardoor niet laat afleiden heeft het land ontzettend veel te bieden. Van de ‘Oude Stad Petra’ die volledig uit de rotsen is gehouwd tot aan de prachtige hikes en kloven waar je doorheen kunt canyoneeren. Je kunt er trouwens ook echt drijven in de Dode Zee.

Jordanië reisgids met reistips en inspiratie

Jordanië is het meest bekend van de adembenemende woestijn landschappen en het wereldwonder Petra. Toch kent ook iedereen de ‘Dode Zee’ waar je in blijft drijven. Daarnaast zijn er talloze onontdekte en niet toeristische plaatsen voor de ultieme duizend-en-één-nacht.

De bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk Petra. Deze volledig uit de rotsen gehouwde stad is UNESCO Werelderfgoed en ook nog eens 1 van de 7 wereldwonderen. De Nabateeërs waren het handelsdrijvende volk dat Petra bouwde. Nu leven er nog steeds bedoeïnen in delen van de enorme stad.

Indonesië Reisvideo

Hikes
briefje

Wanneer moet je gaan?

Minste regen: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Warmste en minder drukke maanden: juli, augustus, september

Beste Reistijd voor Jordanië

Het weer in Jordanië is het grootste deel van het jaar mooi en aangenaam. Toch kan het er ook echt veel regenen en zelfs sneeuwen. Zelf dromen wij van sneeuw in Petra want dan boeken we de dag erop nog een vlucht naar Amman.

De minste regen heb je tussen Mei en Oktober. Hoewel juli tot en met september eigenlijk iets te warm is raden we dit toch aan. Het is dan een stuk minder druk in Jordanië en dat geeft een bijzonder gevoel.

curvedarrow1

Reiservaringen & Artikelen

Dit moet je weten

Jordanië is Islamitisch en kent daardoor andere gewoonten. In de toeristische plekken is het heel gewoon voor vrouwen om alleen te lopen of met twee vrouwen. Op andere plaatsen in de grotere steden en kleinere dorpen is dit minder gebruikelijk. Het wordt in Jordanië ook van toeristen op prijs gesteld om bedekt gekleed te gaan (tot over de knie) en geen ontblote schouders.

Een visum krijg je in Jordanië bij aankomst. Deze is 30 dagen geldig. Beter is het om de Jordan Pass te nemen. Voor 108 euro heb je dan alle bezienswaardigheden en je visum in één. Jordan Pass bekijken.

Het is veilig om in Jordanië te reizen. Je voelt je ook veilig op straat. Je wordt niet aangeraakt of opdringerig aangesproken voor een verkoop.

ZAIN is de provider die in Jordanië de beste dekking heeft samen met ORANGE. ZAIN is echter bijna de helft goedkoper. Voor 15 euro koop je 8 GB dus het is niet goedkoop.

Er zijn goede ziekenhuizen in Amman, Aqaba en Madaba. Jordanië is een rijk land en de zorg is er goed. 

Je hebt twee vervoersmogelijkheden in Jordanië: Privé chauffeur kost je 60 euro per dag – Zelf rijden kost je ongeveer 35 euro per dag. Het ene biedt meer informatie over het land en de cultuur. Het andere meer vrijheid.

In Jordanië zijn de stopcontacten hetzelfde als in Nederland. Je hebt dus geen wereldstekker nodig. Wij adviseren wel om een verlengsnoer mee te nemen in sommige hotels zijn de stopcontacten schaars. 

Aan welk budget moet je denken als je naar Jordanië wil. Wij waren de eerste keer ca. 800 euro kwijt voor 8 dagen. De tweede keer ca. 2000 euro voor 10 dagen. Als je meer excursies doet wordt dit snel duurder. Ook duurdere hotels veranderen dit behoorlijk.

Je kunt niet overal Westers eten maar het Jordaanse eten is erg lekker. Het bestaat vaak uit stukken brood en humus en dan nog een vleesgerecht. Het lijkt nog het meeste op Turks eten.

Hi, wij zijn Mark & Judith

Hopelijk heb je iets aan onze Jordanië reisgids met reistips en inspiratie. Wij zijn twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
profielfront