Seychellen reisgids met reistips en inspiratieEen stuk minder bekend dan de Malediven, maar toch niet volledig onbekend, is de eilandengroep de Seychellen. Het is een prachtige bounty locatie die niet zoals de Malediven wordt gerekend tot Azië, maar in dit geval tot Afrika en iets ten noorden ligt van Madagaskar. De hoofdstad is Victoria en het eiland waar de internationale vluchthaven zich bevindt heet Mahé.

Seychellen reisgids met reistips en inspiratie

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden. Het hoofdeiland is Mahé waarop ook de hoofdstad Victoria ligt. Op Mahé woont 90% van de bevolking. De Seychellen telt ongeveer 94.000 inwoners en is daarmee het kleinste land van Afrika. Andere bekende eilanden zijn Praslin en La Digue.

Omdat de Seychellen uit verschillende eilanden bestaan zul je, je moeten verplaatsen van eiland naar eiland. Dit kun je doen per ferry of met het vliegtuig. Wij hebben voor de laatste gekozen omdat dit in onze periode goedkoper was, sneller ging en Judith geen held is op zee. Bij elke ferry opstapplaats en vlieghaven staan Taxi’s te wachten in het geval dat je geen transfer hebt geregeld. Dus dit komt altijd wel goed. Ook kun je op de eilanden veilig een auto huren en rondrijden. Dit kan echter alleen op Mahé en Praslin.

Indonesië Reisvideo

Eilanden
briefje

Wanneer moet je gaan?

Beste maanden: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Goedkoopste maanden: april, mei, september, oktober

Beste Reistijd voor de Seychellen

Wij raden aan om de Seychellen te bezoeken in de periode van april tot en met oktober. Als je echt op de beste tijd wil gaan kies je juni en juli wanneer er de minste neerslag valt en je de meeste zonuren per dag hebt (8).

Het weer op de Seychellen is het hele jaar door redelijk constant. Temperatuur ligt het hele jaar rond de 27-30 graden. December tot en met april is de wind warm en vochtig over het algemeen is de zee rustig in deze periode. Van mei tot en met september is de wind koeler en droger en de zee onrustiger. Het hele jaar door kan er een bui vallen in de Seychellen waarbij de maanden januari tot en met maart zijn over het algemeen het natst zijn.

Wij zijn in juni geweest en het weer was perfect. We hebben een dag wat minder weer gehad met regen maar de rest van de 9 dagen prima weer! Wij hadden geluk dat dit ook de dag was dat we vertrokken dus.

curvedarrow1

Reiservaringen & Artikelen

Dit moet je weten

De Seychellen zijn erg duur. Een colaflesje 500ML in de supermarkt kost je zomaar 2,50 euro. Je kunt je dus voorstellen hoe de prijzen in de hotels zijn. Veel van de rustige mooie stranden zijn in privébezit van de grote resorts. Toch hebben Praslin, Mahé en La Digue enkele van de mooiste stranden ter wereld. La Digue heeft met het Anse Source d’Argent naar onze mening zelfs het mooiste strand ter wereld.

Een visum krijg je in de Seychellen bij aankomst. Deze is 30 dagen geldig. Je dient wel in het bezit te zijn van een uitreisticket.

Het is veilig om in de Seychellen te reizen. Zelfs in de hotels hebben wij onze koffer niet dichtgedaan.

Er zijn goede ziekenhuizen op Mahé. Als je de andere eilanden bezoekt ben je daar altijd in de buurt, boottochtje van een uurtje of helicopter van twintig minuten.

Je hebt weinig vervoer nodig in de Seychellen. Je hotels verzorgen de boottransfers als het goed is. Een fiets op La Digue huren kost 7 euro per dag. Wij hebben een auto (automaat) gehuurd op Praslin voor 45 euro per dag.

In de Seychellen heb je een wereldstekker nodig , hoewel de hotels waarin wij verbleven Europese stopcontacten hadden omdat hier voornamelijk Westerse reizigers verbleven.

Aan welk budget moet je denken als je naar de Seychellen wil. Hoewel er manieren zijn om ook dit goedkoop te doen en te backpacken hebben wij dat niet gedaan. Als je hier je huwelijksreis wil doen kom je uit bij de duurdere resorts (vanaf 250 euro per nacht)

Als je je ergens niet druk om hoeft te maken is het het eten en drinken in de Seychellen. Het creoolse is heerlijk, maar in de hotels vindt je tal van Westerse opties.

Hotels in de Seychellen

In de Seychellen heb je voornamelijk Honeymoon hotels. Wij zijn niet vies van een oneindige huwelijksreis en hebben die dus even gecheckt. Krijg je ook de mooiste stranden en plekjes bij. Onze ervaringen delen we in de sectie Hotelreviews. We schrijven alleen over hotels waar we geweest zijn.

Onze Hotelreviews

Hi, wij zijn Mark & Judith

Hopelijk heb je iets aan onze Seychellen reisgids met reistips en inspiratie. Wij zijn twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
profielfront