Zwemmen in het kristalheldere water van de Twin lagoon

Eén van de mooiste plekken op aarde. Dit moet op je bucketlist.

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

Twin Lagoon - de mooiste plaats op aarde?

Twin Lagoon is ontzettend mooi. Het zou zomaar eens de mooiste plaats op aarde kunnen zijn? Overdreven? Dacht het niet. Want Twin Lagoon is iets bijzonders. Het kristalheldere water van de lagunes is omgeven door hoge muren van kalksteen. De lagunes zijn verbonden door een kleine grotachtige passage waar je doorheen kunt zwemmen. Er zijn twee manieren om hier te komen. De ‘ingang’ en de ‘achteringang’.

De eerste keer dat we deze plek bezochten kwamen we via de ‘ingang’. Dat is best wel leuk eigenlijk. Je zult een stukje moeten zwemmen om bij de plek te komen die je waarschijnlijk van de foto’s herkent op de trap. Je zwemt tussen de prachtige rotsen in en als je slim bent drijf je een beetje op een zwemvestje, want hoewel niet verplicht, kan het toch fijn zijn om niet continu te watertrappelen. 

Als je ’s ochtends echter als eerste gaat kun je het beste komen via de ‘achteringang’. Je komt dan dichtbij het trapje uit en daar heb je ook een fijne steiger om te relaxen. Als je die afloopt kom je weer bij zo’n verschrikkelijk schattig huisje.

"Vanaf de ingang zwemmen is best leuk. Maar de achteringang is slimmer"

Travelmonster
Video afspelen

Ga vroeg en heb de mooiste plaats ter wereld voor jou alleen

Eén van de dingen waar wij van genieten is om de mooiste plekken ter wereld te bezoeken terwijl we de allereerste zijn. Dan moet je overigens wel een vroege vogel zijn en om vijf uur in je Tricycle zitten op weg naar de markt. Dat komt omdat je nog eten moet halen en goedkeuring van de Kustwacht. Dat duurt allemaal best wel even. Wij waren er ditmaal tegelijk met de boot van Big Dream Boat Man waar @jacob en @gypsea_lust opzaten. Die hadden dus hetzelfde idee als wij.

Wij hebben ruim de tijd genomen op deze fijne plek en pas rond 10 uur kwamen de andere boten ongeveer aan. Tijd voor ons om richting Banul Beach te gaan.

"Wij waren er ditmaal tegelijk met de boot van Big Dream Boat Man waar @jacob en @gypsea_lust opzaten. Die hadden dus hetzelfde idee als wij."

Travelmonster

Route

Op zoek naar een complete route? Voor de onderstaande route kun je kijken bij ons artikel: 

De hoogtepunten van Coron in één dag. 

Twin Lagoon
Hier moet je als eerste heen om hier helemaal alleen te zijn.
Banul Beach
Als je hier net voor de lunch aankomt is er nog niemand. Tijd om te kayaken
Hidden Hut
De bekende hut. Waarschijnlijk fotootje maken en wat zwemmen.
Coron Palawan
Barracuda Lake
Een mooi meer waar niet veel boten stoppen.
Kayangan Lake
Kayangan Lake
Bekendste meer met een mooi uitkijkpunt.
Eerste stop
Tweede stop
Derde stop
Vierde stop
Optionele vijfde

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook Zwemmen in het kristalheldere water van de Twin lagoon?  Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront