Een kampvuur bouwen op Kelor Island

Eén van de meest iconische stops in Komodo is die van Kelor Island.

Vurige wens

De laatste dag besloot onze crew dat het leuk was om een kampvuur te maken tijdens de zonsopkomst. Het was een ‘vurige wens’ van de twee videografen zeg maar. We gingen hiervoor naar Kelor Island. Het eiland heeft een mooi wit strand en kijkt mooi weg naar een kegelvormige berg. In eerste instantie was ik er dan ook van overtuigd dat Kelor ‘Kegel’ moest betekenen. Helaas, dat was iets teveel fantasie.

Kelor staat namelijk voor ‘Moringa’ en dat is de boom die over het eiland groeit. De moringa boom is een snelgroeiende boom die het erg goed doet op droge grond. Voor de groei zijn er maar weinig voedingsstoffen en water nodig. De Moringa groeit dan ook voornamelijk in warme landen, met een tropisch tot subtropische klimaat zo rond en onder de evenaar. De moringa wordt vele helende eigenschappen toebedicht en wordt gezien als een ‘Superfood’. 

Wij hebben op ons bezoekje geen takken gegeten overigens.

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

In dit artikel

Klim naar het uitzichtpunt

Kelor Island heeft een leuk klimmetje omhoog voor de mensen met fatsoenlijke grip onder hun schoenen. Het is bij tijd en wijle steil maar het duurt niet lang voor je boven bent. Zorg wel dat je goede grip hebt. Je glijdt zomaar weg en hebt niets om vast te grijpen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht waar je van kunt genieten in het gras.

Ons mooie kampvuurtje

Het was niet echt nodig voor de warmte maar het is wel erg gezellig natuurlijk.

We hadden ook in Balabac in de Filipijnen al eens een kampvuur gemaakt op het strand. Dat was overigens ’s avonds wat nog net wat gezelliger is omdat het donker blijft. Toch is een kampvuur in deze omgeving wel heel cool. Zorg wel dat professionals het vuur maken want Komodo is erg droog. Je wilt echt niet een eiland in de fik zetten.

Video afspelen

Je hoeft geen Eilandfee te betalen

Kelor Island is één van de nieuwste plekken in Komodo die wat bekender wordt. Dat betekent dat er nog geen ticketoffice staat. Er zijn zelfs mensen die daar met hun tentje overnachten nu.

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook een kampvuur bouwen op Kelor Island? Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront