Op je eigen zandbank neerploffen in Komodo bij Taka Makassar

Eén van de beste plekken in de Filipijnen is Coron. Wil je eilandhoppen van de gebaande baden in Coron in één dag? Lees dan verder.

Voor de (zand)bankzitters

Kom eens van die comfortabele bank af thuis. Je kunt veel beter op je eigen zandbank neerploffen in Komodo bij Taka Makassar.

Taae Makassar Island is een kleine zandbank in het Nationaal Park Komodo. Deze perfecte zandbank is omringd met zo’n beetje het helderste blauwe water wat je ooit zal zien en een prachtig wit zandstrand. Tenminste, wit met een roze randje.

Want ook op Taka Makkassar was op het moment dat wij het bezochten het rode koraalstof aangespoeld. De hoeken begonnen er al behoorlijk roze uit te zien.

Makkassar is een kleine zandbank in de vorm van een banaan of garnaal. Wat je het eerste visualiseert zeg maar. Het water eromheen gaat van turqoise naar diep donkerblauw wat er voor zorgt dat het de definitie van paradijselijk bereikt. Ben je juist op zoek naar een volledig ‘roze strand’? Lees dan onderstaande artikel.

Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

In dit artikel

Video afspelen

Picknicken voor strandliefhebbers

Wij hadden de beschikking over parasollen, kleedjes en champagne dus dat vroeg gewoon om een picknick op deze toffe zandbank. Bij de randen van het zand zag je overigens dat het hier ook een lichtroze gloed had. Dat komt waarschijnlijk ook van het rode koraal dat hier aanspoelt. Op het eilandje is niet veel te doen natuurlijk. Na je lunch en even zwemmen gingen we dan ook weer door. Dit punt ligt vlakbij Manta Point waar je de mantaroggen kunt zien. Helaas hadden wij daar geen tijd meer voor.

"Wij hadden de beschikking over parasollen, kleedjes en champagne dus dat vroeg gewoon om een picknick op deze toffe zandbank"

Travelmonster

Hoe kom je er?

Als je de Komodo eilanden wil bezoeken zul je een zeiltocht of boottocht moeten regelen vanuit Flores. Je vliegt daarna in een korte vlucht van Bali naar Labuan Bajo. 

Tijdens je reis zul je waarschijnlijk eerst langs Rinca varen. Een dag later komt dan meestal Pulau Padar aan bod. Probeer vooraf met je crew te bespreken hoe je vaart. De stroming is erg sterk rond het Komodo Nationale Park en omdraaien is er niet bij. 

Hotspots Background

Pulau Padar

Taka Makassar

Komodo

Rinca

Labuan Bajo

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook op je eigen zandbank neerploffen in Komodo bij Taka Makassar? Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront