Spanje reisgids met reistips en inspiratieSpanje is samen met Turkije het populairste vakantieland voor Nederlanders. Maar naast zon en strand heb je ook nog de heerlijke temperatuur, fijne cultuur en het heerlijke eten. Allemaal goede redenen om voor een trip naar Spanje te kiezen. 

Spanje reisgids met reistips en inspiratie

Spanje is net als Nederland een koninkrijk en heet officieel het Koninkrijk van Spanje. Het is een fijn land. Er is altijd een deel van Spanje te vinden waar het weer goed is en met name de Canarische eilanden zijn daarin een fijne optie.

Spanje heeft ruim 50 miljoen inwoners en is ongeveer 12 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Madrid ondanks dat ik een groot deel van mijn jeugd dacht dat het Barcelona was. Zowel Barcelona als Madrid zijn twee mooie bruisende steden maar ook Valencia en Sevilla zijn prachtig. We kunnen haast niet meer tellen hoevaak we daarnaast naar Mallorca zijn geweest. En ook als je op zoek bent naar een feestje is het nabijgelegen Ibiza zo’n beetje het summum van de dance scene. Spanje kun je verdelen in het ‘Spaanse’ gedeelte en het ‘Catalonische’ gedeelte. Daar zit diepgewortelde onvrede met name over de oneerlijke verdeling van belastinggelden. Catalonië strijdt voor onafhankelijkheid en de kans is zeer aanwezig dat ze binnen nu en 25 jaar onafhankelijk zullen zijn. 

 

  • Mallorca
  • Canarische Eilanden
briefje

Wanneer moet je gaan?

Beste maanden: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Goedkoopste maanden: april, mei, september, oktober

Beste Reistijd voor Spanje

Op de Canarische eilanden is het het hele jaar door een goede temperatuur. De rest van Spanje heeft dezelfde seizoenen als wij met het verschil dat het daar een stuk warmer is. Al vanaf het voorjaar is het lekker van het binnenland tot aan Mallorca. De winter en de herfst kunnen wel echt een stuk kouder zijn met zelfs de mogelijkheid tot vriezen en sneeuw.

Met voorjaar bedoelen we wel vanaf mei want in april kan het op momenten nog een beetje tegenvallen met iets meer regen en soms koude dagen.

curvedarrow1

Reiservaringen & Artikelen

Dit moet je weten

In Spanje maakt het veel uit of je op de eilanden, aan de kust, of in de grote steden in binnenland bent. Vooral qua prijzen merk je het verschil. Reizen in Spanje gaat vaak over grote afstanden dus een auto is hierbij het handigste.

Een visum heb je niet nodig.

Het is veilig om in Spanje te reizen

Je eigen telecom provider werkt gewoon in Spanje aangezien dit Europa is.

Er zijn goede ziekenhuizen door heel Spanje. Zelfs de eilanden hebben eigen ziekenhuizen.

De makkelijkste vervoersmogelijkheid bestaat uit een eigen auto of door gewoon een auto te huren.

Aan welk budget moet je denken als je naar Spanje wil. Voor een goedkope pakketreis betaal je maar 500 euro terwijl je voor een zelf samengestelde reis langs de hoofdsteden al snel het driedubbele kwijt bent.

Als je je ergens niet druk om hoeft te maken is het het eten en drinken in Spanje. Van de heerlijke hammen tot de Tapa’s je zult hier geen honger lijden.

Hi, wij zijn Mark & Judith

Hopelijk heb je iets aan onze Spanje reisgids met reistips en inspiratie. Wij zijn twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
profielfront