Nihi Sumba Hotel Review

Sumba, Indonesië

Nihi Sumba

Dit prachtige hotel is meermaals uitgeroepen tot winnaar Word Luxury Hotels. En dat is volledig terecht.

Het Nihi Sumba is niet alleen de ultieme luxe. Het koppelt dit ook aan een hart voor het eiland Sumba. Het is namelijk de oprichter en grootste sponsor van de Sumba Foundation. Met deze stichting helpen ze het eiland al 25 jaar ontwikkelen door Engelse school, landbouwscholen en Hospitalityscholen op te richten om de Sumbanese bevolking te helpen. Ook worden overal waterputten gebouwd aangezien Sumba heel erg arm is en de meeste mensen geen toegang hebben tot drinkwater binnen de 5km.

Daarnaast staat het Resort bekend om het prachtige strand en de wilde paarden die in de zee zwemmen. Je kunt ook een prachtige rit bij zonsondergang doen. Het strand is kilometerslang voor slechts een paar gasten en dat is best bijzonder. 

Er zijn meerdere villa’s waar we hebben geslapen in meerdere prijscategorieën. Allemaal waren ze eigenlijk heel tof. In enkele was geen bluetooth speaker aanwezig wat wij een klein minpuntje vonden voor deze prijs.

De bekroonde Spa Safari is de beste ter wereld en daar zijn wij het mee eens. Het complex is prachtig met eigen stranden en grote tuinen. Je ontbijt zelfs eerst in een boomhut. Daarna mag je 2 en half uur uit 8 type behandelingen kiezen voor je massage en wellness behandelingen. Dikke aanrader!

Rapport

Locatie
10
Welkom & Ontvangst
10
Design & Stijl
9
Hotelkamer
9
WIFI
10
Zwembad
8
Housekeeping & Staff
9
Onderhoud
9
Prijs-kwaliteit
7
Samenvatting

Niet goedkoop, maar het Nihi helpt met de Sumba foundation om het eiland op te bouwen. Je geld wordt goed besteed voor één van de armste eilanden van Indonesië.

9
Geweldig!
 • Estate 2 bedroom Villa
  € 12.344 per 3 nachten
  Twee slaapkamer, 1 Woonkamer, 2 Privé zwembaden, 1 jacuzzi
 • Marranga Honeymoon Villa
  € 2.455 per nacht
  Eén slaapkamer, 1 Woonkamer, 1 Privé zwembad
 • Lantoro 2 Bedroom Villa
  € 3.995 per nacht
  Twee slaapkamers, 1 Woonkamer, 1 groot privé zwembad

Deel dit Hotel

Hoe vond je dit hotel? Ken jij iemand die hier heen moet? Deel het dan met hem of haar op Facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter