Indonesië reisgids met reistips en inspiratieIndonesië bestaat uit maar liefst 16.000 eilanden en is daarmee werelds grootste eilandstaat. Als je je hele leven zou reizen om alle eilanden te ontdekken kom je nog tijd te kort! Indonesië is het land waar je de compleetste reiservaring ter wereld kunt vinden. Van vulkanen tot de mooiste stranden. Een geweldig groene natuur, de laatste Komododraken en verschillende culturen en gebruiken die op elk eiland anders zijn.

Indonesië reisgids met reistips en inspiratie

Indonesië is 147 jaar een Nederlandse kolonie geweest wat in sommige plekken op Indonesië nog duidelijk te zien is. Met name op Java is onze geschiedenis terug te vinden met bijvoorbeeld Nederlandse gebouwen en kerken. Daarnaast zijn er verschillende woorden in de Indonesische taal die hetzelfde zijn als in het Nederlands bijvoorbeeld: Notaris, Gratis en Handdoek.

Indonesië is een enorm land. Het heeft 270 miljoen inwoners en staat daarmee qua inwonersaantal op nummer 4 van de wereld. Het is tevens het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Terwijl je daar niet direct aan denkt.

Indonesië is een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is Jakarta echter gaat de huidige president Joko Widodo de hoofdstad verplaatsen naar Oost-Kalimantan op Borneo omdat Jakarta onleefbaar is geworden door teveel verkeer en de stad is ook nog eens aan het zinken.

Indonesië Reisvideo

Eilanden
  • Komodo
  • Java
  • Sumba
  • Bali
  • Nusa Penida
briefje

Wanneer moet je gaan?

Beste maanden: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Goedkoopste maanden: april, mei, september, oktober

Beste Reistijd voor Indonesië

Het weer in Indonesië is het grootste deel van het jaar mooi en aangenaam.

Indonesië is gelegen rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur overdag is tussen de 29 en 33 graden. ’s Nachts koelt het gemiddeld af tot een graad of 23. De beste reistijd voor Indonesië is in het droge seizoen van april tot en met oktober. Van november tot en maart is het regenseizoen. De hoogseizoen maanden zijn juli & augustus met het meeste toerisme.

curvedarrow1

Reiservaringen & Artikelen

Dit moet je weten

In Indonesië kijken mensen soms best serieus maar als je naar ze lacht trekt hun gezicht helemaal open. Lachen is de uniforme groet hier. Maar hoe je de bevolking echt blij krijgt is door een paar woordjes Bahasa te spreken. Met Terimah Kasih (Dank je wel) en Selamat Siang (Goedendag) kom je al een heel eind.

Een visum krijg je in Indonesië bij aankomst. Deze is 30 dagen geldig. Wil je langer blijven dan 30 dagen lees dan onze uitleg over het verlengen van je visum.

Het is veilig om in Indonesië te reizen. Toch zijn er dingen waar je op dient te letten. Wil je meer weten over veilig reizen in Indonesië lees dan onze tips. Is het veilig in Indonesië?

Telkomsel is de provider die in Indonesië de beste dekking heeft. De prepaid simkaart van Telkomsel heet SIMPATI. Deze simkaarten zijn op verschillende plekken te koop. Een simkaart met 10GB 4G internet kost ongeveer 7 euro.

Er zijn goede ziekenhuizen op Bali en Java. Als je de andere eilanden bezoekt ben je daar altijd in de buurt, dus in het ergste geval is het een gipsvlucht van een uurtje. Wil je daarnaast weten elke inentingen verplicht zijn voor Bali?

Je hebt veel vervoersmogelijkheden in Indonesië: Privé chauffeur kost je 40 euro per dag – Scooter voor 7 euro per dag – en de Trein bijvoorbeeld Jakarta – Yogyakarta neem je voor 20 euro per persoon (enkel)

In Indonesië zijn de stopcontacten hetzelfde als in Nederland. Je hebt dus geen wereldstekker nodig. Wij adviseren wel om een verlengsnoer mee te nemen in sommige hotels zijn de stopcontacten schaars. 

Aan welk budget moet je denken als je naar Indonesië wil. Als je geen backpacker bent en een aantal weken op vakantie wil met een klein budget moet je aan 60 euro per dag denken inclusief accommodatie en eten en drinken. Wil je superluxe gaan kan dit zomaar 250 euro of meer zijn overigens.

Als je je ergens niet druk om hoeft te maken is het het eten en drinken in Indonesië. Wij houden van de Nasi Campur en Satay Lilith maar Westerse opties zijn overal voorhanden. Italiaans, Frans maar ook Sushi liefhebbers komen aan hun trekken.

Reisgidsen & Routes

Hotels in Indonesië

In Indonesië kun je voor een prikkie en soms wat meer in de mooiste hotels en villa’s verblijven. Wij vinden het een sport om de tofste plekken te vinden en vervolgens te bezoeken. Onze ervaringen delen we in de sectie Hotelreviews. We schrijven alleen over hotels waar we geweest zijn.

Onze Hotelreviews

Indonesië in kaart gebracht

Als je naar Indonesië reist zul je vaak vliegen op Bali of Jakarta. Van daaruit kun je met de boot of een korte vlucht komen op de andere eilanden.

Een reisroute voor heel Indonesië zou niet zoveel zin hebben. Daar is het land echt te groot voor. Maar om het makkelijk te maken hebben wij het voor jou per eiland uitgesplitst.

Hotspots Background

Bali

Java

Sumba

Komodo

Nusa Penida

Inwoners: 270 miljoen
Hoofdstad: Jakarta
Taal: Bahasa
Religie: Islam
Betaalmiddel: Rupiah

Hi, wij zijn Mark & Judith

Hopelijk heb je iets aan onze Indonesië reisgids met reistips en inspiratie. Wij zijn twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
profielfront