Eilandhoppen in Coron

Het Fantastische Coron

Als je de mooiste plaatsen van Coron wil zien zonder drukte zul je keuzes moeten maken. Er zijn meer dan 20 stops mogelijk waarvan zeker 10 stops erg mooi zijn. Wij namen een privétour en kozen de vijf mooiste volgens ons. Daar kun je dan ook op tijd zijn en voldoende relaxt tijd hebben.

In totaal hebben wij over meerdere reizen ongeveer een week tours gedaan in en rondom Coron. Dat komt omdat het één van onze lievelingsgebieden in de Filipijnen is. In Coron kun je tegenwoordig leuk eten en er zijn relatief goede resorts te vinden voor een schappelijke prijs. 

In en rondom Coron is ontzettend veel te doen. Ook aan de Westkant waar Busuanga Airport ligt is veel te zien. Je hebt dus altijd een reden om terug te komen. Wij gingen meermaals Eilandhoppen in Coron en vertellen je er alles over.

"Coron ligt op het eiland Busuanga en meestal wordt door reizigers het hele eiland gewoon Coron genoemd. Dat slaat dan eigenlijk op het Oosten van Busuanga waar Coron City ligt. Voor het gemak van deze blog zullen we dan ook spreken over Coron"

Travelmonster
Share on facebook
Delen
Share on pinterest
Pinnen
Share on whatsapp
Versturen
Share on twitter
Tweet

In dit artikel

Privétour vs Groepstour vs Expeditie

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die je hebt als je wil eilandhoppen in Coron: privéboot of groepsboot of expeditie? Er zijn een paar vragen die je moet beantwoorden om te bepalen of een privéboot de moeite waard is voor je. Wil jij alleen op het strand liggen? Hoe zuinig moet je omgaan met je budget? Waar wil je heen? Wil jij nieuwe vrienden maken? We zullen proberen je hier doorheen te gidsen en tegelijkertijd ook onze eigen mening geven. Natuurlijk zullen we ook opschrijven hoe we het uiteindelijk zelf hebben gedaan. We vergelijken ze qua kosten als je met twee personen bent. Als je alleen bent is een privétour niet interessant namelijk. Vanaf 4 begint het zelfs voordelig te worden overigens.

curvedarrow1

We kunnen heel kort zijn. Naar onze mening is een privétour voor twee of vier personen de beste keuze. Het geeft je de keuze in locaties, de kans om er alleen te zijn en het is betaalbaar terwijl je ’s avonds weer in je hotelbedje ligt. Overigens is er ook een goede reden om voor een expeditie te kiezen maar dit hangt wel af van het type persoon dat je bent.

Privétour voor 2

Je huurt je eigen bootje en deelt de kosten met het aantal mensen dat je zelf meeneemt. Ca. 4000 Pesos voor 2 personen
70 omgerekend
 • Je kunt vroeger vertrekken
 • Jij bepaalt je eigen stops
 • Je hebt overal zoveel tijd als je wilt en kunt langer blijven op de mooiste plekken
Populair

Groupstour voor 2

Je gaat mee met een groep. We rekenen de meest complete tour voor de vergelijking. Ca. 2800 Pesos voor 2 personen
49 omgerekend
 • Goedkoopste optie
 • Drukker want neemt de tour zoals alle andere boten
 • Je doet de stops zoals vooraf afgesproken

Expeditie Coron-El Nido voor 2

Je slaapt op de eilanden in een tocht van 4 nachten 5 dagen voor het ultieme Robinson gevoel. Ca. 570 Euro per persoon.
1140 omgerekend
 • In 4 dagen kom je op veel onbewoonde eilanden
 • Je leert nieuwe mensen kennen
 • Slapen in tenten en hutjes

Prijsvergelijking

De groepsreizen kosten ongeveer 900-1400 peso’s per persoon. Om een appels met appels vergelijking te maken, nemen we de duurdere voor twee personen. Dat zou neerkomen op 2800 pesos wat ongeveer € 49, – is.

Een privéboot kost je echter 2700 peso voor 2-4 personen. Dat betekent dat een ander koppel vinden om met 4 personen te gaan in plaats van 2 echt een verschil maakt aangezien dat de prijs in essentie halveert. Kijk hiervoor in de Filipijnen Facebook Groep. Je hebt nog wel wat aanvullende kosten die oplopen tot 4000 pesos of 5000 als je een Kayak huurt.

"Je kunt andere reizigers vinden in de Filipijnen Facebook Groep. Let wel op bij het lezen. Er gaat best wat slecht advies rond in die groep dat er moeilijk uit te krijgen is omdat iedereen elkaar napraat."

Travelmonster
 • Daarnaast moet je 300 pesos betalen voor de verplichte gids waar je niet onderuit kunt. Maar uiteindelijk zul je er blij mee zijn om er een te hebben. Vooral als je dure spullen hebt die je met waterdichte tassen moet dragen door het water of als je gewoon iemand nodig hebt om een foto van jullie beiden te maken.
 • Het enige dat voor de privéboten een beetje aantikt, is de eilandfee die je moet betalen voor elke eilandbestemming in je tour. Het is een vergoeding per boot die vanzelfsprekend wordt gedeeld als je deelneemt aan een groepsreis. Dus na de eerste 3000 peso’s hangt het vooral af van het aantal locaties dat je wilt bezoeken. De eilandfee varieert van 100 tot 300 pesos. Wij hebben 5 locaties gekozen wat ongeveer 1000 peso’s extra kostte dus. 
 • Als je een Kayak wil meenemen op je boot moet je die huren. Dat kost je nog eens 1000 Pesos. Een kayak is handig om je spullen droog te vervoeren en je kunt ermee naar plekjes peddelen waar je anders niet komt. Daar bovenop staat het af en toe leuk op de foto.

Doe een Privétour met Rafael

Van al onze tours in Coron hebben wij de beste ervaring gehad met Rafael. Hij deed zijn best om zo vroeg mogelijk te vertrekken, dus zodra de kustwacht goedkeuring kan geven. Ook kende hij de geheime hut in Coron en konden we een kayak bij hem huren. Zijn Engels is goed en ’s ochtends loopt hij met je over de Markt.

Lunch samenstellen op de lokale markt

Voordat je gids je naar jouw boot brengt, kom je langs de markt. Dit is een echte lokale markt in Coron die niet echter gaat worden ;). We kunnen je garanderen dat deze plaats in staat is om je behoorlijk misselijk te maken. Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie.

Je koopt daar zelf je eten. Koop wat rijst, groente, vlees, vis, sojasaus en pepers. De bootcrew maakt dit voor je klaar tijdens je lunch. Dit is een lokale markt dus niet al te duur, maar het zit niet in je privétour, terwijl eten wel in de groepstours zijn meegenomen. Wij namen ook ijs mee om onze drankjes te koelen in de koelbox op de boot. Wij raden ook Pocari Sweat aan. Dit drankje vult je mineralen aan die je best wat verliest op een boottour en al dat zoute water.

"Je zult afgehakte varkenskoppen tegenkomen en ze hakken je kippetje in tweeën terwijl je wacht en er gladde darmen op de tafels bewegen. Jammie."

Travelmonster

Welke Stops en Tours moet je kiezen?

Nadat je je lunch hebt ga je naar je boot. De stops die we hebben gedaan zijn, Kayangan Lake, Barracuda Lake, Coral Garden, Twin Lagoon, Siete Picados, Banul Beach, CYC Beach en Hidden Lagoon, Hidden Hut, Malcapuya, Bulog Dos, Waling Waling, Banana Island. Er waren een paar anderen die je misschien interessant vindt, maar die we niet hebben bezocht, zoals Skeleton Wreck en Atwayan Beach, maar ik denk niet dat we veel gemist hebben. 

Je kunt deze stops niet in één tour doen. Je hebt er zeker 2 tours voor nodig omdat sommige plaatsen ver van elkaar afliggen. Wij zullen 2 tours samenstellen, die we zelf ook gedaan hebben toen we voor de tweede keer naar de Filipijnen gingen met de beste stops zodat je geen tijd verspilt aan de dingen die wij minder vonden. Kayangan Lake is namelijk erg mooi, maar alleen als het niet vol ligt met chinezen en hun zwemvestjes. Dus dat is de reden dat we die gesplitst hebben in twee tours. Daardoor kun je zowel Twin Lagoon als Kayangan Lake in je uppie ervaren.

Coron Highlights Privétour

In deze tour bezoek je als eerste Twin Lagoon voordat het druk wordt. Daarna kun je naar Banul Beach voordat de plaatsjes aan het mooiste stuk strand bezet zijn. Na Banul Beach ga je richting Barracuda Lake en stop je ondertussen bij de Hidden Hut. In theorie kun je hier nog stops bijdoen maar wij genoten van extra rijd op locatie
70 omgerekend
 • Twin Lagoon
 • Banul Beach
 • Hidden Hut
 • Barracuda Lake
Eerste keus

Coron Off the Beaten Path

In deze tour bezoek je als eerste Kayangan Lake wanneer er nog niemand is. Daarna ga je naar Malcapuya waar je ook als eerste aankomt. Hier kun je een tijdje blijven en lunchen. Daarna ga je naar de andere stops. Deze liggen op grotere vaarafstand dan de andere tour. Daarom is deze ook iets duurder.
100 omgerekend
 • Kayangan Lake
 • Malcapuya
 • Banana Island
 • Bulog Dos (Waling Waling))
Tweede keus

Zie hieronder wat foto’s van de verschillende locaties zodat je een goed beeld hebt wat je te wachten staat.

Expeditie Robinson

Bij Nederlandse backpackers zijn de expedities erg populair. Dat zal ook komen door het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson. Hoewel ook wij een expeditie hebben gedaan vinden we dat een dagtour waarbij je eindigt in een hotel ook veel voordelen heeft. Ook zijn de plaatsen waar je komt met een dagtour vaak nog net even wat mooier, als je er komt voor de drukte. Toch geeft een expeditie vaak dat romantische Robinson gevoel wat er voor zorgt dat je het als mooier ervaart. De vriendschappen die op een boot ontstaan horen ook bij die ervaring en dat kun je niet in euro’s uitdrukken.

In principe raadt iedereen je de Tourcompany aan waar hij zelf mee is gegaan. Aan advies van andere Nederlanders heb je daarom eigenlijk helemaal niets. Wat het wel betekent is, dat het vrij weinig uitmaakt welke je neemt. Want iedereen heeft blijkbaar een topervaring. De onderstaande vijf zijn van boven naar beneden de beste.

Wordt wereldwijd gezien als de allerbeste. De boot biedt relatief meer ruimte en luxe dan de andere tourcompanies. Naar de website.

De populairste onder Nederlanders. Wil jij graag in je eigen taal praten moet je deze nemen. In een Filipijnen facebook groep raden Nederlanders deze allemaal aan waardoor ons landje er goed vertegenwoordigd is. Ga naar de Website.

Buhay Isla is een Tourcompany met een goede reputatie. Deze wordt samen met Tao het meest geboekt door Nederlanders. Wel is hij iets goedkoper. Ga naar de Website.

Eén van de nieuwste. Hoewel ze ons meermaals hebben uitgenodigd hebben we ze nog niet uitgeprobeerd. We lezen wel heel veel positiefs en ten opzichte van de andere Tourcompany’s reageren ze ook overal snel op. Ga naar de Website.

Naast dagtours doet El Nido Paradise nu ook de expedities. Ga naar de Website.

Laat een berichtje achter

Daar worden wij altijd blij van 😀

Deel dit Artikel

Hoe vond je ons artikel? Wil jij ook eilandhoppen in Coron?  Deel dit artikel dan met diegene die jou moet meenemen op Facebook.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Hi, wij zijn Mark & Judith

Twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

profielfront