Sri Lanka reisgids met reistips en inspiratieDe laatste jaren zijn wij twee keer naar Sri Lanka gegaan. Sri Lanka wordt ook wel de parel van Azië genoemd en dat is niet alleen door de vorm van het eiland. Van strand tot aan wildlife en cultuur en natuur. Het land biedt het complete plaatje voor een mooie reis door een land in ontwikkeling. Wij vertellen je alles over de mooiste plekjes.

Sri Lanka reisgids met reistips en inspiratie

Sri Lanka heette vroeger Ceylon en is ’s werelds grootste leverancier van Thee. Het behoort bij Azië en ligt in de Indische Oceaan net onder India. Het land heeft 21,5 miljoen inwoners en de hoofdstad is Colombo. 

Het grootste gedeelte van Sri lanka bestaat uit laagland en bossen. In het zuiden liggen de mooie stranden en ook halverwege het eiland in het oosten is een mooi kustgebied. De mooiste nationale parken zijn Yala National Park en Udawalawe waar je wilde olifanten en luipaarden kunt zien. De treinrit van Ella naar Nuwara Eliya wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Het land is overwegend Hindoeïstisch en dat zie je aan de prachtige kleurige tempels en stupa’s. Tegenwoordig kun je Sri Lanka ook doorscheuren in een Tuk Tuk. Wij hebben dit gedaan en dat was lachen.

Indonesië Reisvideo

Eilanden
briefje

Wanneer moet je gaan?

Beste maanden: december, januari, februari, maart, april
Duurste maanden: december, januari

Beste Reistijd voor Sri Lanka

Het klimaat van Sri Lanka hangt af van waar je bent. De temperatuur is eigenlijk altijd goed en schommelt rond de 30 graden. Het kan flink regenen van mei tot en met november. Wij zijn in augustus en november geweest waarbij we in augustus best droge weken hadden. In november hadden we 23 uur per dag regen. Dat raden we niemand aan.

De lucht is er ontzettend vochtig met een vochtigheidsgraad van 90 procent. Dat zorgt ervoor dat je echt wel wat aanpassingsverschijnselen zult ondervinden en moet zorgen dat je goed drinkt. Nuwara Eliya en Ella liggen een stuk hoger en daar is het ook een stukje frisser. Dit kan zomaar 10 graden schelen met de rest van Sri Lanka en dan is 19-20 graden ineens koud.

curvedarrow1

Reiservaringen & Artikelen

Dit moet je weten

In Indonesië kijken mensen soms best serieus maar als je naar ze lacht trekt hun gezicht helemaal open. Lachen is de uniforme groet hier. Maar hoe je de bevolking echt blij krijgt is door een paar woordjes Bahasa te spreken. Met Terimah Kasih (Dank je wel) en Selamat Siang (Goedendag) kom je al een heel eind.

Een visum krijg je in Sri Lanka bij aankomst. Deze is 30 dagen geldig. Het kan wel lang wachten zijn. Daarom is het verstandig om van te voren je gratis visum te regelen. De website ziet er shady uit maar is wel officieel. Visum. 

Het is veilig om in Sri Lanka te reizen. Toch moet je geen geld of waardevolle spullen onbeheerd achterlaten. Zelfs niet in je hotelkamer. De aanslagen kwamen van Islamitische groeperingen terwijl het land Hindoeïstisch is. De kans op herhaling is klein aangezien het ook niet gericht was op het land maar meer op het Westen. 

Dialog is de provider die in Sri Lanka die de beste dekking heeft. Het internet is niet heel snel, maar prima voor een whatsappje of Google Maps. Een simkaart met 10GB 4G internet kost ongeveer 7 euro.

Er zijn goede ziekenhuizen op Sri Lanka. In Kandy, Colombo, Negombo maar eigenlijk door heel Sri Lanka heen heb je zowel openbare ziekenhuizen als privé klinieken.

Je hebt veel vervoersmogelijkheden in Sri Lanka. Je kunt een privéchauffeur nemen. Dat is de prettigste manier. De leukste manier is zelf een Tuk Tuk rijden. Je kunt ook met trein en bus het land door maar dat is ons té backpack.

Voor Sri Lanka heb je een wereldstekker nodig. Wij adviseren ook om een verlengsnoer mee te nemen in sommige hotels zijn de stopcontacten schaars. 

Aan welk budget moet je denken als je naar Sri Lanka wil. Als je geen backpacker bent en een aantal weken op vakantie wil met een klein budget moet je aan 50 euro per dag denken inclusief accommodatie en eten en drinken. Wil je luxer gaan kan dit zomaar 100 euro of meer zijn overigens.

Het eten en drinken in Sri Lanka is qua opties beperkt. Hun curries zijn overigens erg lekker, maar het aantal gezellige eet-tentjes waar je met een gerust hart eet is buiten de steden om zeer beperkt. In je hotel is het eten vaak ‘ok’ maar zelden heel goed tenzij je naar een luxe resort gaat.

Hotels in Sri Lanka

In Sri Lanka heb je best wat prima middenklasse hotels. Toch zegt het aantal sterren weinig. We zijn echt wel een paar nare verrassingen tegengekomen. De mooiste hotels van Sri Lanka zijn wel gelijk geweldig. Die hebben wij dus ook bezocht. Onze ervaringen delen we in de sectie Hotelreviews. We schrijven alleen over hotels waar we geweest zijn.

Onze Hotelreviews

Hi, wij zijn Mark & Judith

Hopelijk heb je iets aan onze Sri Lanka reisgids met reistips en inspiratie. Wij zijn twee gepassioneerde reizigers die van onze hobby ons werk hebben gemaakt. We reizen fulltime de wereld over om te fotograferen, video’s te maken en verhalen te vertellen over onze avonturen. We hopen dat we je met onze website mee kunnen nemen in onze reisavonturen.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
profielfront